Fællesskab & nærvær

det mindre samfunds store styrke

Aktivt hverdagsliv

Det summer af aktivitet alle ugens dage. Der kæmpes og knokles med fodboldkampe på banerne, der svedes til gymnastik og boldspil i hallen, der trampes på livet løs i pedalerne i spinninglokalet.

Der er også gang i køllerne på krolfbanen, koret synger løs i skolens musiklokaler, spejderne laver røgsignaler fra den lokale spejderhytte, og løbeklubben sætter ind med endnu en løbetur…

Fynslund-området bugner af aktiviteter i fritiden for både store små unge og ældre – der er noget for enhver smag, uanset om du er til det sjove, det seje, det sporty eller noget helt andet. Du kan se de aktuelle tilbud på fynslund.dk.

I rideklubben er der plads til alle. Der er hold for børn fra 3-4 års alderen til voksne – både mænd og kvinder.

Og hvis det ikke er nok, så er der kun et kvarter til Kolding og Vejen med endnu flere muligheder. Et aktivt forenings- og fritidsliv er pulsen i vores lokalsamfund – og i Fynslund-området har vi høj puls ; )

Her kommer vi hinanden ved og kan påvirke tingene. Vi er ved at lave en fælles cross-fit bane, fordi vi gerne vil have en. Det er godt at opleve, at man kan gøre en forskel med frivillig indsats.

Michael, der har tre børn i skole og børnehave i Fynslund.

Kirker & sogne

Der er gudstjeneste hver søndag på skift i Lejrskov og Jordrup Kirker,
samt gudstjeneste i begge kirker
til jul, påske, pinse og høst. Dertil kommer familiegudstjenester,
ungdoms- og aftengudstjenester samt udendørsgudstjenester.

Lejrskov-Jordrup kirkekor er for børn fra 0. klasse og op.
De øver en gang om ugen og synger til ca. 6
gudstjenester om året. Undervejs arrangeres også
korprojekter for voksne, hvor der typisk øves 4 gange
og afsluttes med en koncert.

I konfirmandstuen arrangerer menighedsråd og præst forskellige arrangementer,
som fx foredrag med kirkelige, folkelige, kulturelle og samfundsmæssige
emner. Desuden arrangeres også fællessangsaftener, hvor der synges fra både
højskolesangbogen og salmebogen.

Lejrskov-Jordrup kirker har desuden hvert år: Minikonfirmander fra 3. kl., konfirmandforberedelse for 8. kl. og babysalmesang – og med jævne mellemrum tilbyder kirkerne musik og børneteater i samarbejde med Fynslundskolen

csm_Dronefoto_Lejrskov_Kirke_2021_1_2da455f541

Købmand

Her er plads til både de daglige indkøb og en snak over indkøbsvognen. En lokal butik er vigtig for en landsby – og derfor er vi glade for vores brugs og opfordrer alle i området til at handle lokalt.

Vi byder på friskbagt brød, prisrigtig discount og masser af gode tilbud. Der er et bredt udvalg af dagligvarer samt apoteksudsalg, post- og pakkeservice og som det nyeste en biblioteksstation. Du kan tanke på vores lokale OK-benzintank og derigennem støtte det lokale idrætsliv. Ikke mindst er det en god arbejdsplads for mange af vores lokale unge.

På opslagstavlen kan du følge med i den lokale verdenssituation.

Vi sælger gerne varer fra lokale producenter, bl.a. kartofler, æg og øl. Og så er der naturligvis gratis p-pladser og ingen p-vagter ;-).

Vi bruger Købmanden – den er her også, når vi kommer hjem fra arbejde.

Vi går til fodbold, håndbold, gymnastik her
– og til svømning i Vejen

Marinus og Sven på vej til fodbold i Fynslundhallen

Fynslundhallen

Fynslundhallen danner i hverdagen rammerne for en masse glade børn, unge og voksnes aktiviteter. Fynslundhallen blev indviet i 1992 via en kæmpe lokal opbakning og indsamling. Og vi har gennem alle årene været rigtig gode til at passe på hallen – og den bliver i den grad brugt!

Fynslund skole og børnehus har hallen og boldbanerne i idrætstimerne og til skolefester/koncerter. Fynslund Boldklub har et væld af idrætsaktiviteter, både sommer og vinter. Fynslund skole og børnehus og dagplejerne i Fynslundområdet er også flittige brugere. Børnene er dermed vant til at bruge hallen fra de er ganske små.

Mødelokalerne i hallen benyttes flittigt af diverse foreninger i området. Fynslundhallens Cafeteria tilstræber dagligt at være et samlingsted, når der skal pustes ud efter de sportslige strabadser, eller ventetiden skal slås ihjel forinden.

Fra tid til anden laves der særlige aftener, månedens middagsret og fredagshygge har været brugt. Børnefødselsdage, hvor hallen lejes et par timer, og hvor der tilbydes mad, som er et hit.

I samarbejde med kirken, er der planer om at udvide hallen med et nyt sognehus.
Du kan også leje hallen for en dag til din firmaudflugt, din fætterkusinefest eller familiesammenkomst og kombinere mad med leg og spil.

Følg med på: fynslundhallen.dk